Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Wat is Same Day Delivery en waarom moet ik dat willen?

Wat is Same Day Delivery en waarom moet ik dat willen?

De Nederlandse consument is veeleisend en ongeduldig. Wat wij vandaag online bestellen zouden wij het liefst gisteren al in huis willen hebben. Deels is dit te verklaren door onze hoge bevolkingsdichtheid en de constante nabijheid van winkels. Heb je iets nodig? Dan is de kans groot dat je daar niet langer dan een half uur voor hoeft te fietsen of te autorijden. Bestellen we iets online, dan vinden we dat we dat we onze bestelling ook snel in huis moeten hebben.

Door de opkomst van e-commerce en de groei van het aantal online bestellingen en het aantal webshops, steeg ook de concurrentie onder webshops. Waar aanvankelijk met name werd geconcurreerd met de prijzen van artikelen, de kwaliteit van de klantenservice, het gebruiksgemak van de webshop en de kosten voor de verzending, zien we sinds 2015 dat vooral de grote webshops zich zijn gaan onderscheiden door het aanbieden van Same Day Delivery.

Wat is Same Day Delivery dan?

De naam zegt het al: Same Day Delivery houdt in dat een pakket wordt afgeleverd op dezelfde dag dat de bestelling wordt geplaatst. Bestelt een consument om 10:00 uur ‘s ochtends een artikel en wordt het nog dezelfde dag bezorgd? Dan spreken we van Same Day Delivery. Bestelt een consument een artikel om 23:00 uur en wordt het de volgende avond bezorgd? Dan spreken we van Next Day Evening.


Wat zijn de voordelen voor webshops?

Het aanbieden van Same Day Delivery als webshop heeft verschillende voordelen. Zo…

  • Verhoog je je check-out conversie. Recent onderzoek van Bol.com heeft uitgewezen dat de keuzemogelijkheid voor snellere levertijden zorgen voor 7 à 8% meer check-out conversie.
  • Versterk je je concurrentiepositie. Nog lang niet iedere webshop biedt op dit moment snelle levering aan. Door het aanbieden van Same Day Delivery (of Next Day Evening) vergroot je de kans dat de consument bij jou bestelt, en niet bij de concurrent.
  • Optimaliseer je het serviceniveau van je webshop. Klanten kunnen flexibiliteit in hun bezorgopties enorm waarderen. Voeg een extra verzendoptie toe aan je check-out proces en verhoog het serviceniveau van je webshop.
  • Verspreid je het orderpicken. Door alleen Next Day Delivery aan te bieden heb je altijd een moment op de dag waarop de druk erg hoog ligt voor het inpakken van de pakketten. Dat leidt al snel tot ‘s avonds laat orders picken en pakketjes klaarmaken voor verzending. Door Same Day Delivery aan te bieden verspreid je deze druk over de dag.
Dat is vast niet goedkoop?

Veel webshop eigenaren denken dat Same Day Delivery een duur grapje is. Niets is minder waar. Een Same Day Delivery specialist als Shiplee is volledig ingericht op snelle pakketbezorging. Er staat een slim logistiek netwerk met hubs op strategische locaties door heel het land. Door grote efficiëntie is Same Day Delivery al mogelijk vanaf €4,64 per pakket (excl. btw). Versturen kan al vanaf één pakketje.

En jij bepaalt wie betaalt. Wij hebben webshops in ons klantenbestand die de verzending altijd gratis aanbieden, ongeacht het orderbedrag. Andere webshops bieden de pakketverzending gratis aan boven een bepaald orderbedrag, of rekenen altijd verzendkosten. Door het toevoegen van een extra verzendoptie aan je webshop kun je de consument ook zelf een keuze laten maken voor een verzendoptie. Zo kan de consument als hij een bestelling snel in huis wil hebben, zelf bepalen of hij eventueel meer zou willen betalen voor Same Day Delivery pakketbezorging. De keuze is aan jou.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *