Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Verzenden naar het Verenigd Koninkrijk

Verzenden naar het Verenigd Koninkrijk

Goed nieuws voor klanten van VanavondBezorgd: het is weer mogelijk om pakketjes te versturen naar het Verenigd Koninkrijk. Om pakketjes te kunnen versturen hebben we een aantal zaken van je nodig. Wij hebben een beknopte en uitgebreide checklist voor je opgesteld.

 
Beknopte checklist
 

1. Vraag een EORI-nummer aan bij de Britse overheid
Dit is een identificatienummer voor je bedrijf voor verzendingen buiten de Europese Unie.

2. Geef je EORI-nummer alvast door aan onze verzendpartner

Je EORI-nummer kun je doorgeven via dit formulier. Je krijgt daarna een code van ons om zendingen naar het VK te kunnen aanmaken.

3. Maak je een zending aan? Vul de onderstaande gegevens in.

Maak je een zending aan in het VanavondBezorgd dashboard? Vul dan bij het aanmaken van je zending de onderstaande gegevens in.

 • EORI-nummer
 • VAT-nummer
 • HS-code
 • Productomschrijving
 • Land van herkomst product
 • De verkoopwaarde
 • Webshopnaam
 • Het telefoonnummer van de ontvanger

4. Voeg een factuur toe aan je zending

Zorg ervoor dat er een factuur bij je zending zit en vermeld daarop je EORI-nummer, BTW-nummer, HS-code, de inkoopwaarde en de naam van je webshop.

 
Uitgebreide checklist

Omdat het Verenigd Koninkrijk sinds 1 januari 2021 niet langer tot de Europese Unie behoort, is er het een en ander veranderd omtrent het verzenden naar het Verenigd Koninkrijk. Voorheen was er vrij verkeer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk door de regeling die binnen de Europese Unie van toepassing is. Nu worden zendingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk gezien als iedere andere internationale zending, oftewel een wereldzending. Er bestaat geen vrij verkeer van goederen en diensten meer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Wij willen het voor jullie wel graag weer mogelijk maken om naar het Verenigd Koninkrijk te verzenden. Hiervoor is er echter een aantal zaken nodig. Let op, dit kan best een klusje zijn, maar dan is het daarna ook goed geregeld!

Hieronder staat uitgelegd welke stappen er ondernomen moeten worden en waar je rekening mee moet houden wanneer je wil gaan verzenden naar het Verenigd Koninkrijk.

1. Vraag een EORI-nummer aan bij de Britse overheid

Dit is een identificatienummer voor je bedrijf voor verzendingen buiten de Europese Unie. Voor het doen van veiligheidsaangiften is een Economic Operators Registration and Identification-nummer (EORI-nummer) nodig. Welk type EORI-nummer je nodig hebt en waar je het krijgt, hangt af van waar je goederen naartoe en terug vervoert. In dit geval zal het een GB-nummer moeten zijn omdat je naar het Verenigd Koninkrijk zal verzenden. Dit houdt in dat er aan het begin van het EORI-nummer GB moet staan. Je kunt op twee verschillende manieren een EORI-nummer regelen:

Stel zelf een EORI-nummer samen
Op deze pagina van de Belastingdienst staat overzichtelijk hoe je een EORI-nummer zelf kunt samenstellen.

Vraag een EORI-nummer aan
Als je een EORI-nummer wilt aanvragen, kan je hiervoor dit formulier invullen. Stuur dit formulier vervolgens als bijlage in een mail naar eori.aanvragen@belastingdienst.nl

2. Geef je EORI-nummer alvast door aan onze verzendpartner

Je EORI-nummer kun je doorgeven via dit formulier. Je krijgt daarna een code van ons om zendingen naar het VK te kunnen aanmaken.

3. Vul de juiste gegevens in bij het aanmaken van een zending
Vul voortaan bij het aanmaken van zendingen naar het Verenigd Koninkrijk de volgende gegevens in per product. Deze gegevens zullen dan automatisch aan onze internationale vervoerder overgedragen worden als douaneformulier:

EORI-nummer
Dit is het nummer die je bij stap 1 hebt aangevraagd

VAT-nummer
Dit is je BTW-nummer

HS-code
Een HS-code (Harmonized System-code) is een 8-cijferige goederencode die de Wereld Douane Organisatie (WDO) gebruikt om goederen in te delen. Je vermeldt goederencodes in je uitvoeraangifte zodat de douane weet welke producten jouw zending bevat. Via deze tool zoek je jouw HS-code gemakkelijk op.

Productomschrijving
Geef per product een zo uitgebreid en duidelijk mogelijke omschrijving in het Engels van het product in de zending

Het totaalgewicht

Land van herkomst product

De verkoopwaarde

Webshopnaam

Het telefoonnummer van de ontvanger

4. Voeg een factuur toe aan je zending

Zorg ervoor dat er een factuur bij je zending zit en vermeld daarop je EORI-nummer, BTW-nummer, HS-code, de inkoopwaarde en de naam van je webshop.

Waar moet je verder rekening mee houden?

 • Hou er rekening mee dat verzendtijden langer kunnen duren. Dit heeft te maken met de grensformaliteiten waardoor het invoeren en het afhandelen van pakketten nu meer tijd in beslag neemt. Communiceer dit ook naar je klanten!
 • Alleen met de juiste benodigde gegevens kunnen pakketten naar het Verenigd Koninkrijk behandeld worden, dus controleer goed of je de noodzakelijke documenten hebt om de grens tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland over te steken.
 • De Belastingdienst biedt een Brexit Impact Scan aan waarbij je kan kijken wat de Brexit nou precies voor jou betekent.
 • Kijk op deze site van de Britse overheid voor meer informatie over het versturen van goederen per productsoort en kijk of er speciale regelingen gelden voor jouw goederen.

Het lijkt een stuk ingewikkelder dan het is! Als je je EORI nummer hebt opgevraagd, ben je er eigenlijk al! Heb je nog vragen? Laat het ons weten en wij kijken mt je mee.

 

Meer tips?

 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *