Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Verhoog je conversie met extra verzendopties in de checkout

Verhoog je conversie met extra verzendopties in de checkout

Heeft jouw webshop een tweede verzendoptie? Maar liefst 77% van de consumenten breekt een online bestelling af omdat de aangeboden bezorgoptie niet past bij zijn of haar voorkeur. En ook pijnlijk: 47% van de consumenten komt niet meer terug bij een webshop na een slechte bezorgervaring. Haal dus simpel klanten binnen met een tweede verzendoptie in je checkout.

Snel en duurzaam via Shiplee

Veel consumenten willen zelf kiezen hoe en wanneer een pakket wordt bezorgd. De ene wil het snelst, de ander gewoon het goedkoopst en weer een ander wil de meest duurzame pakketbezorging. Je maakt jouw webshop dus snel aantrekkelijker als je verschillende verzendopties aanbiedt. 

Twijfel je over wat jouw klanten het belangrijkst vinden? Stuur dan eens een enquête en vraag simpelweg waarop zij letten bij een online aankoop. 

Ja maar Shiplee, een extra verzendoptie is toch meer werk? Nou, ja en nee. Je zult inderdaad je pakketjes naar twee verschillende vervoerders moeten brengen. Maar een bijkomend voordeel is dat je de ‘inpakdrukte’ over de dag kunt verspreiden. 

checkout-drukte-verspreiden-met-tweede-verzendoptie

Same Day steeds goedkoper

De afgelopen jaren is Same Day Delivery veel goedkoper geworden. De snelste pakketbezorging was eerst alleen betaalbaar voor webreuzen als Amazon, bol.com en Coolblue, maar anno nu kan elke webshop voordelig en snel pakketten versturen. Zelfs al vanaf één pakket.

Als Same Day Delivery specialist is Shiplee geoptimaliseerd voor snelle pakketbezorging. Daarom kun je via ons Same Day versturen vanaf €4,64 per pakket. Onze binnenlandse vervoerder Instabox bezorgt ook nog eens elektrisch of met de fossielvrije brandstof HVO100

Kosten pakketbezorging doorberekenen

Natuurlijk is het ook mogelijk om kosten door te berekenen. Veel consumenten betalen graag iets meer als hun pakket een dag eerder aankomt of als de bezorging duurzaam is. Je regelt het makkelijk met een extra bezorgoptie in de checkout.

Keuzes in je checkout

Met een extra verzendoptie verstevig je dus jouw concurrentiepositie en daarmee verhoog je de omzet van jouw webshop. Ga dus direct aan de slag en voeg die extra verzendoptie toe aan je webshop.

 

Pssst, checkout geoptimaliseerd? Verstuur dan al je pakketten simpel met Shiplee.

 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *