Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Same Day Delivery iets voor mijn webshop?

Same Day Delivery iets voor mijn webshop?

Nog niet zo lang geleden was Same Day Delivery een luxe die alleen de webreuzen van deze wereld konden bieden. Was je geen Jeff Bezos van Amazon of Pieter Zwart van Coolblue? Dan moest je hopen dat je klanten wel even op hun bestelling wilden wachten. In de praktijk betekent dat omzetverlies.

Maar gelukkig: de tijden zijn veranderd en Same Day Delivery is inmiddels ook makkelijk beschikbaar en betaalbaar voor de kleine en middelgrote webshop. Daarmee blijft voor jou als webshopeigenaar nog een belangrijke vraag over. Namelijk: past Same Day Delivery bij mijn webshop? In deze blog praten we je bij.

Het serviceniveau van je webshop

De eerste tip geldt in feite voor heel veel webshops. Namelijk: alles went, en snelle service al helemaal. Was je als klant een jaar of vijf geleden nog blij verrast als een pakketje de volgende dag werd bezorgd, inmiddels is dat eerder regel dan uitzondering. Sterker nog: de bezorging kan zelfs sneller.

Het resultaat van de gewenning aan een hoge service staat binnen de e-commerce bekend als het ‘Amazon Prime-effect’, vernoemd naar Amazons razendsnelle bezorgdienst. Simpel gezegd: de service en snelle levertijden van webgiganten worden voor consumenten de norm. Snel is de standaard, de rest is vervelend traag.

Gevolgen van het Amazon Prime-effect

Voor eigenaren van webshops heeft het Amazon Prime-effect twee belangrijke gevolgen. In de eerste plaats verandert het verwachtingspatroon van de consument – ook bij bestellingen in kleinere webwinkels. Je klant verwacht dus een snelle levering en zal geneigd zijn verder te zoeken als jij die niet kunt bieden.

Inderdaad, dat moet je niet hebben.

Gevolg twee: met het veranderende verwachtingspatroon verandert ook het bestelgedrag van consumenten. We kennen allemaal de jaarlijkse oproep om decemberaankopen vooral ruim op tijd te doen. En da’s natuurlijk niet voor niks. Want door de snelle levertijden bestellen consumenten een product vaak pas vlak voor ze het in huis willen hebben (met alle gevolgen van dien als er bij de levering iets misgaat).

Kortom, sluit jouw webshop niet aan bij een laat aankoopmoment? Dan werkt dat stevig in je nadeel.

Same Day Delivery en je concurrentiepositie

Als je produceert op bestelling, duurt de productie vaak langer dan het verzenden. In dat geval is een dagje meer of minder wachten onbelangrijk.

Maar heb je de producten al klaarliggen voor verzending? Dan heeft je concurrentie dat vaak ook. Je concurrentiepositie is dan een goede reden om Same Day Delivery aan te bieden.

Daarmee zijn serviceniveau en concurrentiepositie dus de eerste (en belangrijke!) overwegingen bij het kiezen voor Same Day Delivery. En uit een rondgang onder onze klanten komen meer productgroepen en situaties naar voren waarin levering op dezelfde dag wenselijk is. We sommen de meest voorkomende voor je op.

Alles wat je als cadeau kunt geven

Kopen mensen bij jou cadeaus? Dan weet je ongetwijfeld dat er bij cadeaus nogal eens wat haast komt kijken. Er is per slot van rekening weinig zo vervelend als moeten vertellen dat je écht niet bent vergeten iets leuks te kopen, maar dat het pakketje nog onderweg is. Same Day Delivery is in dat geval een service met een grote toegevoegde waarde voor je klant.

Als je eten verstuurt

We vertellen het iedereen die het wil horen: de broden van Luscious Loaf zijn geweldig. En hoe verser hoe beter, daarom maken ze gebruik van Same Day Delivery. Verstuur jij ook producten die vers ’t best zijn? Dan is Same Day Delivery een uitkomst.

Weersafhankelijke producten

Veel mensen zijn impulsieve kopers, zo blijkt keer op keer. Schiet de temperatuur omhoog? Dan zijn barbecues en zonnebrandcrèmes niet aan te slepen – en bijvoorbeeld ook klus- en tuingereedschap. En omdat niets zo veranderlijk is als het weer, is het voor je klanten een grote plus als dit soort producten zo snel mogelijk voor de deur staan.

Michael B Jordan Black Guy GIF by MTV Movie & TV Awards - Find & Share on GIPHY

En tot slot: een praktisch puntje

Wil je soepele logistiek? Kies dan voor praktische oplossingen. Om er eentje te noemen: als je zowel Same Day Delivery als Next Day Delivery aanbiedt, verspreid je het inpakken van pakketten over de dag. Inderdaad, dat scheelt een boel inpakstress.

En tot slot gratis lifehack voor de webshopeigenaar: dankzij Same Day Delivery via Shiplee kun je de cut-off-tijd van je Next Day Delivery uitstellen tot 23:59 uur. Tel uit je winst!

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *