Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Internationaal versturen met je webshop – goed idee of niet?

Internationaal versturen met je webshop – goed idee of niet?

Goede kans dat je jezelf die vraag weleens hebt gesteld. Ga ik met mijn webshop pakketten internationaal versturen of blijf ik alleen in Nederland? En laten we eerlijk zijn: als jij je volledig richt op consumenten in Nederland en tevreden bent met de groei van je webshop, dan is daar natuurlijks niks mis mee.

Maar als je hogere volumes wilt halen en wilt groeien in omzet, dan is internationale expansie voor jou als webshopeigenaar absoluut een goed idee.

Internationale klanten aantrekken is relatief eenvoudig

Als online ondernemer is het namelijk relatief eenvoudig om internationaal klanten aantrekken. Online succes kent namelijk geen grenzen. Zolang de levertijd en klantenservice in orde zijn maakt het een consument immers weinig uit waar een webshop is gevestigd.

Dit geldt al helemaal als je een bijzonder of uniek product verkoopt dat in andere landen online niet makkelijk te vinden is. De kans is groot dat consumenten in andere landen jouw product nog niet kennen, maar wel goed kunnen waarderen.

En als je internationale fans op social media hebt, is een internationale webshop dé manier om hen te laten converteren.

Nederlandse webshops doen weinig in het buitenland

De Nederlandse economie draait voor een belangrijk deel op de internationale handel in goederen en diensten. Dat schrijft het CBS in de nieuwste versie van het rapport ‘Nederland Handelsland’.

Met zijn allen exporteren we voor maar liefst € 653 miljard. Dat is een derde van ons bbp. Maar de gemiddelde webshop draagt daar niet aan bij. Dat is zonde, want er zijn volop kansen voor de ondernemer die over zijn eigen landsgrenzen durft te kijken.

Engeland als gidsland

Kijk bijvoorbeeld naar Engeland. Engeland is namelijk een land waar e-commerce ondernemers wél massaal internationaal succesvol zijn. Nederlandse e-commerce ondernemers bedienen daarentegen nauwelijks klanten in het buitenland.

Enkele jaren geleden bleek uit een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam dat slechts 13 procent van de bezoekers van een Nederlands webshop uit het buitenland kwam. En daarin is de laatste jaren helaas weinig veranderd.

Vergelijk dat met Engeland, waar ruim 80 procent (!) van alle bestellingen de grens over gaat. Toegegeven, door de brexit gaat dit nu tijdelijk wat moeilijker, maar het potentieel is duidelijk te zien. Denk bijvoorbeeld ook aan Duitsland, waar 59 miljoen consumenten online shoppen en waar deze Nederlandse ondernemer je al voorging.

Dus, goed idee of niet? Als je wilt groeien, dan is duidelijk wat je te doen staat: verleg je grenzen!

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *