Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉
Zoek je hulp?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe kan ik een aangemaakte zending in Shiplee annuleren?

Hoe lang is een verzendlabel geldig?
Labels van Instabox, aangemaakt in Shiplee, verlopen automatisch na 2 werkdagen. Deze twee dagen gaan in vanaf de datum van verzending (bijvoorbeeld: als je een pakket aanmeldt voor verzending op 2 februari, dan gaan die twee dagen geldigheid in vanaf 2 februari).

Ieder aangemaakt label van een zending wordt naar het routesysteem van Instabox gestuurd. Om onnodige belasting te voorkomen, is het van belang geen “spooklabels” te genereren. Hoe minder spooklabels, hoe optimaler de routes kunnen worden gemaakt. Wie wil dat nou niet?

Een ‘verlopen label’ wordt daarom in rekening gebracht. Totdat het label verlopen is, kan je het zelf annuleren. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

———————–

Hoe kan ik een aangemaakte zending in Shiplee annuleren?

Wanneer je een zending hebt aangemaakt, die je nog niet hebt afgegeven op een drop-off point (en dus de status ‘aangemeld’ heeft) en je wilt deze zending annuleren:

Dan ga je links in het menu naar ‘overzicht’ > bij de zending die je wilt annuleren druk je op de info (i) > rechtsboven in vind je een rode knop met ‘Annuleren’ > Je tokens worden dan vanzelf teruggeboekt, hier kan enige tijd overheen gaan.

Je kan alleen een zending nog annuleren als de status staat op een van deze drie statussen:

  • Aangemeld (Zending is bij Instabox aangemeld)
  • Aanmelden mislukt (Het is niet gelukt om de zending bij Instabox aan te melden)
  • Mislukt (Het is niet gelukt om de zending bij Shiplee aan te melden
Volgende Hoe zien mijn internationale labels eruit?
Inhoudsopgave