Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Duurzame pakketbezorging voor jouw webshop

Duurzame pakketbezorging voor jouw webshop

Wil je jouw webshop verduurzamen? Dan kun je er niet omheen: fossielvrije pakketbezorging. En dat betekent samenwerken met de juiste vervoerder. In deze blog lees je over duurzaamheid binnen de logistiek en hoe je als klant van Shiplee automatisch profiteert van duurzame pakketbezorging.

Wat is duurzame pakketbezorging

Duurzame pakketbezorging is fossielvrije pakketbezorging. En wie spreekt over fossielvrije pakketbezorging, heeft het over de brandstof die een bestelbus nodig heeft om te rijden. Bij het maken van de voertuigen zelf en het bouwen van distributiecentra zijn fossiele brandstoffen nodig.

Fossielvrij pakketbezorging betekent dus dat een vervoerder rijdt op alternatieven voor benzine, diesel en gas. Iedereen kent de elektrische auto, maar denk bijvoorbeeld ook aan de elektrische bakfiets. Pakketbezorging per fiets gaat overigens altijd alleen over het ritje naar de consument. Vervoer tussen webshops en sorteercentra gaat per bestelbus.Een wat onbekender alternatief is rijden op HVO100 – een plantaardige dieselbrandstof waarbij geen fossiele olie nodig is. Het grote voordeel van HVO100 is dat je er net zoals bij dieselauto’s ver mee kunt rijden, wat natuurlijk belangrijk is als je in elke uithoek van het land pakketjes bezorgt. En je bespaart er tot 90% CO2 mee.

Elektrisch rijden als heilige graal

In theorie is elektrisch rijden het schoonst. Het nadeel is ook bekend: op een volle accu rijd je niet zo ver als op een volle tank. Een andere kanttekening op ‘EV-rijden’ is dat elektriciteit vaak gemaakt wordt met fossiele brandstoffen. Daardoor kun je als je groene stroom inkoopt, alsnog op grijze stroom rijden. In feite betaal je bij groene stroom een extra premie zodat duurzame elektriciteit kan worden opgewekt, maar je rijdt op wat beschikbaar is op het elektriciteitsnet.

Toch is elektrisch rijden de heilige graal. Het is namelijk de schoonste manier van rijden en dat is goed voor de luchtkwaliteit van binnensteden. Gelukkig wordt onze elektriciteitsproductie ook steeds duurzamer én we worden steeds beter in opladen als er veel groene stroom is. Wie nu al elektrisch rijdt, versnelt de transitie. En je bent klaar voor de toekomst.

Team Shiplee

Duurzame pakketbezorging bij Shiplee

Voor de buitenlandse pakketbezorging werkt Shiplee samen met FedEx. Omdat de afstanden groot zijn, is fossielvrije pakketbezorging nog niet mogelijk. FedEx is in transitie en wil in 2040 CO2-neutraal zijn.

De binnenlandse pakketbezorging loopt via Instabox. Deze vervoerder rijdt sinds november 2021 al fossielvrij, zowel bij de routes naar consumenten als bij de routes naar webshops en de routes tussen de eigen sorteercentra (de line-hauls). Instabox wil eind 2022 volledig elektrisch rijden. Tot die tijd rijden de chauffeurs soms ook op HVO100.

Kortom: in het buitenland moet onze vervoerder nog aan de bak, maar in het binnenland is de pakketbezorging al heel duurzaam. Als klant van Shiplee kun je daar met je webshop natuurlijk mee adverteren! Zet het direct op je site of maak snel je account aan bij Shiplee.

Of lees hoe Shiplee werkt

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *