Banner
Ontvang het belangrijkste nieuws voor webshops 👉

Beschadigde verpakking? Zo voorkom je teleurstellingen bij de klant

Beschadigde verpakking? Zo voorkom je teleurstellingen bij de klant

Verpakkingen: ze zijn er letterlijk in alle soorten en maten. Ook kun je een verpakking van vele verschillende materialen maken. Door alle keuzes ligt ook het gevaar van slechte of snel beschadigde verpakkingen op de loer. Caitlin Ouwehand, verpakkingskundige bij het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken: “Een verpakking is echt slecht als je product niet goed bij de consument aankomt. Dat is het belangrijkst om te voorkomen. Vervolgens kun je verder optimaliseren.”

beschadigde-verpakking-breekbaar-shiplee-2

Voorkom teleurstellingen door beschadigde verpakkingen

Wie is er nog nooit teleurgesteld met een online aankoop? Dat wil je natuurlijk vermijden. Zorg er daarom voor dat je product perfect aankomt. De doos zelf kan wel een stootje hebben, maar veel producten niet.

Nu vraag je je misschien af: hoe voorkom ik beschadigde verpakkingen?

Don’ts bij verpakkingen

  • Papieren zakken die snel scheuren: Papier gebruiken voor een tas of zakje kan een voordeel zijn, omdat het duurzamer is dan bijvoorbeeld plastic. Maar als je papieren verpakking niet sterk genoeg is, heb je er niets aan. Kies dan voor een ander materiaal of zorg voor steviger papier.
  • Moeilijk te openen: Verpakkingen willen we snel en eenvoudig openmaken. Lukt dit niet, dan levert dat vaak irritatie op. Denk bijvoorbeeld aan een trekstrook die ontbreekt of een scheurlijn die niet scheurt. Bovendien loop je het risico dat de verpakking bij het openen beschadigd raakt. Dit kan slecht zijn voor de houdbaarheid van producten. 
  • Moeilijk te sluiten: Een verpakking moet ook weer dicht kunnen. Hersluitbare verpakkingen zijn prettig voor de consument, maar een sluitstrookje moet wel werken. Vermijd verpakkingen die helemaal niet meer dicht kunnen. Vooral bij eten of drinken is dit onpraktisch. 
beschadigde-pakketbezorging

Een ontevreden klant komt niet terug

Een beschadigde verpakking kan fataal zijn als je een stabiele basis van klanten wilt opbouwen. Daarom is het zo belangrijk dat de verpakkingen veilig en beschermend voor het product zijn. Zo heb je een grotere kans dat klanten opnieuw bij je bestellen.

Pas op voor negatieve reviews

Een slechte beoordeling van je webshop: het lijkt eenmalig, maar kan grote gevolgen hebben. Consumenten vertrouwen zelfs eerder een negatieve beoordeling dan een positieve beoordeling. Voorkom daarom negatieve reviews door je verpakkingen altijd op orde te hebben. En zorg er bij online bestellingen voor dat de inhoud van de doos tegen een stootje kan.. 

Lees meer hoe je de beste reviews krijgt door goede pakketbezorging.

Overtref de verwachting van je klant

Heb je de basis op orde? Overtref dan de verwachtingen van je klant met een verpakking die ook nog mooi, schoon en duurzaam zijn. En scoor bonuspunten als de verpakking makkelijk te openen en te sluiten is.

Verpak je bijvoorbeeld groenten? Denk dan eens aan een doos met een deksel dat automatisch dichtvalt. Dit zorgt voor betere houdbaarheid van het voedsel, zoals Eosta bewees met hun verpakking voor witlof

Benieuwd naar nog meer goede, veilige verpakkingen? Verpakkingen van elektronicaproducten hebben vaak verschillende lagen en zijn precies op maat voor het product. Zo raken ze niet snel beschadigd. Kijk maar eens hoe makkelijk en veilig deze YouTuber de verpakking van een iPhone openmaakt. 

Geen slechte reviews meer

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog overtuigd van het belang van verpakkingen. Het gaat niet slechts om hoesjes, zakjes of dozen: verpakkingen zijn een essentieel onderdeel van jouw onderneming en van de ervaring van de klant. Zorg dus dat verpakkingen nooit beschadigd zijn.

Natuurlijk is er meer nodig om je product goed bij de klant te krijgen. Consumenten willen namelijk hun bestelling zo snel mogelijk hebben, liefst dezelfde dag. Shiplee helpt je daarom om jouw pakketten snel en efficiënt te verzenden. Meld je nu en ga voor de beste bezorging. 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *